Om Kören

Kören bildades på 70-talet och har genom åren haft ett flertal körledare bl.a. Tomas Pleje , Kjell Oscarsson , Daniel Gustavsson m.fl.

Vilken typ av kör är vi?

Vi är en blandad kör som sjunger varierad repertoar, senaste tiden har det varit en hel del tonsatta dikter och andra visor av olika karaktär.

Var och när övar vi?

Vi övar varje tisdag 19-21 i Folkuniversitetets lokaler, Nygatan 43 Umeå. Vi har även en körhelg eller körlördag varje termin.

Hur ofta har vi konserter?

Vi har normalt 1-2 produktioner per termin. Vi brukar sträva efter att lägga flertalet av våra konserter på tisdagar då vi ändå skulle ha träffats för övning.

Vad krävs för att få komma med?

Vi har ett insjungningsprov där körledaren och den sökande träffas. Det genomförs ungefär likadant som en uppvärmning av rösten – röstövningar av olika slag. Då lyssnar körledaren in klang, omfång, upprepningsförmåga, självständighet i stämsång, förmåga att läsa noter m.m. Ingen förberedelse behövs inför provet.

Om den sökande har en klang som passar kören, uppvisar förutsättningar för att hänga med i instuderingstakten och om den aktuella stämman har behov av fler sångare, kan sångaren börja i Umeå kammarkör. Annars kan körledaren eventuellt föreslå körer som skulle kunna passa bättre. Det finns inga krav på att man ska kunna läsa noter, men naturligtvis underlättar det för sångaren själv.

Många upplever att det är jobbigt och nervöst med insjungningsprov. Detta är körledaren väl medveten om och gör sitt bästa för att det ska kännas så bra som möjligt för den sökande.

Kostar det något?

Medlem 600kr, Arbetslös 400 kr, Studerande 400 kr Beloppet insätts på vårt plusgirokonto nr 487 98 46-6

Fler frågor eller dags att söka? Varmt välkommen att kontakta Körledare Erik Carlsson 070-6566076